meny

Glahi

Stockbergsvägen 15
125 52 Älvsjö
Sweden

+46 (0)8-647 99 59
+46 (0)70-461 31 75

info (a) glahi.se

Våra tjänster

Vi tillverkar allt från enkla provrör till komponenter för väldigt komplexa provinstrument. Vi har även serietillverkning av glas upp till precisionsnivå och använder oss av högteknologisk apparatur för tillverkning och konstruktion.

Vi tillverkar även så kallade specialglas, där ingår presentglas som exempelvis snapsglas, vaser eller golfklubbor. och även andra typer av glas som man med fördel kan ge bort som en vacker gåva vid speciella tillfällen, som födelsedagar, bröllop eller företagsgåvor.

Vi har ungefär 6 000 olika produkter, alla visas inte i vår webbutik då vi har kunder som av konfidentiella skäl inte vill att deras specialbeställningar ska vara synliga.

Vi kan specialtillverka det mesta, så enklast är det om du tar direktkontakt med oss för att se vad som är möjligt. 

Material

Vi jobbar i flertalet olika glasvarianter helt beroende på vad du som kund behöver. Detta är några olika varianter:

Borosilikatglas

Borosilikatglas är en typ av glas med kiseldioxid och bortrioxid som de viktigaste glasbildande beståndsdelarna. Borosilikatglasögon är kända för att ha mycket låga värmeutvidgningskoefficienter, vilket gör dem mer motståndskraftiga mot termisk chock än något annat vanligt glas.

Kvartglas

Kiseldioxidglas är en glastyp med mer än 95% kiseldioxid, som används för laboratorieändamål och industriella ändamål. Det är ett glas som är avsevärt dyrare än vanligt glas, eftersom kvartsglasets glasmassa har en hög smältpunkt och det går åt mycket energi i tillverkningen.

Service och reparationer

Vi åtar oss att utföra reparationer och ändringar på glasutrustning enligt dina önskemål. Vi tar däremot inte ansvar för din glasutrustning då den kan vara skadad eller ha dolda sprickor som gör en reparation eller ändring omöjlig.

  • Den inlämnade utrustningen ska vara noggrant rengjord, inga kemikalier eller andra skadliga ämnen får finnas kvar. Anledningen är att rester på din utrustning kan utsätta oss för stora risker vid hantering, inte minst vid exempelvis upphettning. Se alltså till att inlämnade föremål är mycket noggrant rengjorda.
  • En beskrivning alternativt skiss där man tydligt kan se var och på vilket sätt ändringen ska utföras ska medfölja. Utrustningens mått ska också vara med i beskrivningen/ skissen.

Priset kommer att vara ungefär 1/3 – 1/2 av priset på en likvärdig nyinköpt utrustning.

Leveranstid max 2 veckor.

Translate »